Edhe pse ka shumë vite që përdoret nga amvisat, vetëm në vitet e fundit uthulla e mollës është bërë e njohur për një numër përfitimesh. Nga kontrolli i diabetit deri te parandalimi i sëmundjeve të zemrës, është vërtetuar se ofron shumë.
Studimet kanë treguar se ajo gjithashtu mund të ndihmojë në kontrollin e peshës duke parandaluar mbipeshën dhe duke kontribuar në humbjen e peshës në kombinim me një plan të duhur diete.
Por pyetja më e zakonshme që njerëzit bëjnë është nëse uthulla e mollës na ndihmon të humbasim peshë dhe si duhet ta pimë atë. Sipas shumë teorive, uthulla e mollës është një zgjidhje natyrale për humbjen e peshës, pa efekte anësore nëse merret në masën e duhur dhe pa ‘abuzuar’ me të. Përfitimet e një diete detoksike përfshijnë:
Uthulla e mollës shkakton një ndryshim në metabolizmin në nivelin gjenetik, duke rezultuar në humbje peshe. Enzimat dhe acidet organike përshpejtojnë metabolizmin dhe rrisin raportin me të cilin trupi djeg dhjamin, përveç kësaj ndihmon në tretjen e yndyrave, gjë që e bën atë ideal për humbje të shëndetshme të peshës.
Ndihmon në kontrollin e triglicerideve, niveleve të kolesterolit dhe rregullon presionin e gjakut si dhe ndikon në sekretimin e insulinës.
Konsumimi i uthullës së mollës me një vakt të lartë me karbohidrate rrit ndjeshmërinë ndaj insulinës. Insulina lejon që qelizat e trupit të përdorin energji nga qarkullimi i gjakut në sistemin e qarkullimit të gjakut. Pasi të keni konsumuar shumë karbohidrate, sekretohet një sasi e madhe e insulinës në mënyrë që të prishen sheqernat.
Përveç përdorimit të saj në humbje peshe, uthulla e mollës ka shumë përfitime të tjera:
Ndihmon në luftën kundër baktereve të gojës së keqe, balancon nivelet e pH të trupit, zvogëlon sindromën e këmbëve të shqetësuara dhe parandalon ngërçet në këmbë. Ndihmon në detoksifikimin e zorrës së trashë dhe promovon tretjen e duhur.
Sigurimi i ndjenjës së ngopjes, diçka që parandalon ngrënien e tepërt. Për të humbur peshë, trupi duhet të djegë më shumë kalori sesa merr. Uthulla e mollës vonon kalimin e ushqimit në sistemin e tretjes, duke ndihmuar trupin të ndihet i ngopur për më shumë orë pas ngrënies. Kjo do të parandalojë rrudhat dhe do të konsumojë më pak kalori.
Përmirëson qarkullimin e gjakut dhe filtron toksinat nga gjaku. Alkalinizimi i trupit, duke ndihmuar në heqjen e aciditetit të shkaktuar nga konsumimi i disa ushqimeve.
Uthulla e mollës nuk është padyshim eliksiri magjik që dobësohet. Sigurisht që konsumimi i tij është raportuar si një praktikë pozitive shëndetësore që mund të ndihmojë në humbjen e peshës, rregullimin e sheqerit në gjak dhe uljen e kolesterolit, por gjithashtu mund të shkaktojë çrregullime serioze të tretjes në rast të konsumit të tepërt.