E martë, 7 Shkurt, 2023
Pa rezultat
Shikoni të gjitha rezultatet
ABONOHU
Gazetari.al - Portal Informativ, Politike,  Lajme, Aktualitet, Kronike, Analize, Dossier, Sport
  • Kreu
  • Politike
  • Kronike
  • Investigim
  • Showbiz
  • Sport
  • Ekonomi
  • Bota
  • Argetim
  • Dossier
  • Kulture
  • Mjekesi
  • Opinion/Analize
  • Kreu
  • Politike
  • Kronike
  • Investigim
  • Showbiz
  • Sport
  • Ekonomi
  • Bota
  • Argetim
  • Dossier
  • Kulture
  • Mjekesi
  • Opinion/Analize
Pa rezultat
Shikoni të gjitha rezultatet
Gazetari.al - Portal Informativ, Politike,  Lajme, Aktualitet, Kronike, Analize, Dossier, Sport
Pa rezultat
Shikoni të gjitha rezultatet
Kryefaqe Argetim

Nëse konsumoni këtë pije popullore çdo ditë, mund të parandaloni sëmundjen e mëlçisë yndyrore

27 Maj, 2021
në Argetim, Kryesore, Mjekesi
A A
0
0
SHPERNDARJE
0
SHIKIME
Share on FacebookShare on Twitter

Kafeja është pije ditore e zgjedhur për miliona njerëz, dhe është e lehtë të kuptosh pse. Ka shije të shkëlqyeshme dhe ju godet me një nxitje të energjisë!

Por, ka edhe më shumë arsye për të kërkuar një filxhan të rregullt: Një studim i ri sugjeron që kafeja mund të luajë një rol kryesor në shëndetin e mëlçisë.

Hulumtimi i botuar në Thevances Advances in Gastroenterology në mënyrë specifike shikoi se si konsumi i kafesë ndikon në fibrozën hepatike, e cila është kur indi lidhës i tepërt ndërtohet rreth mëlçisë në përgjigje të dëmtimeve, inflamacionit ose problemeve të tjera shëndetësore.

Fibroza hepatike është gjithashtu një simptomë e zakonshme në sëmundjen e mëlçisë yndyrore joalkoolike (NAFLD), ku dhjami i tepërt ndërtohet rreth mëlçisë. NAFLD prek afërsisht një në katër amerikanë gjatë jetës së tyre. Shkencëtarët hulumtuan të gjithë literaturën akademike mbi lidhjet midis kafesë dhe NAFLD për një periudhë 35-vjeçare midis 1980 dhe 2015. Eksperimentet e kombinuara kishin një total prej mbi 20.000 pjesëmarrësish.

 

 

Në përgjithësi, gjetjet e tyre ishin interesante: Ata zbuluan se njerëzit që pinin kafe kishin tendencë të ishin në një rrezik më të ulët për NAFLD. Ata që tashmë kishin NAFLD ose cirrozë, gjithashtu ishin të mbrojtur nga dëmtimet e mëtejshme. Duke hulumtuar në gjetjet e tyre, ata shikuan tre përbërësit kryesorë të kafesë: kafeina, acidet klorogjenike dhe diterpenet.

Besimi i tyre aktual është se kafeina ul numrin e enzimave të mëlçisë dhe ndryshon rrugët e sinjalizimit në organ. Kjo çon në faktor më pak të rritjes së indit lidhës, një proteinë që shpesh shoqërohet me grumbullimin e indeve dhe inflamacionin rreth organit. Me fjalë të tjera, kafeina ndalon dëmtimin e mëlçisë me kalimin e kohës.

Taget: kafemelcia
Postimi i rradhës
Një asteroid më i madh se Statuja e Lirisë mund të hyjë sot në orbitën e Tokës

Një asteroid më i madh se Statuja e Lirisë mund të hyjë sot në orbitën e Tokës

Lini një Përgjigje Anuloje përgjigjen

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Pa rezultat
Shikoni të gjitha rezultatet

Postime Së Fundi

  • INVESTIGIM/ Kastriot Gurra i Librazhdit “vjedh” lodrat e fëmijëve, faturon 35 milionë këndin që vlen 4750 euro (Dokumentet)
  • ‘Së bashku ne mundemi’ Vodafone për Turqinë dhe Sirinë!
  • Kompanitë e Allajbeut “ngrohtë” nëpër offshoret hollandeze, aksionerja Tërshana fiton tendera me gara fiktive
  • Jonida Vokshi në pritje të ëmbël, zbulohet gjinia e foshnjes
  • Vdekja e dy grave në Maternitetin ‘Koço Gliozheni’/ Aktivistët protestojnë: Mjekët i shohin pacientet si burim parash

Komente Së Fundi

    • About
    • Advertise
    • Careers
    • Contact
    Kontakt: [email protected]

    © 2021 Gazetari.al - Te gjitha te drejtat e rezervuara Me teper informacion.

    Pa rezultat
    Shikoni të gjitha rezultatet
    • Kreu
    • Politike
    • Kronike
    • Investigim
    • Showbiz
    • Sport
    • Ekonomi
    • Bota
    • Argetim
    • Dossier
    • Kulture
    • Mjekesi
    • Opinion/Analize

    © 2021 Gazetari.al - Te gjitha te drejtat e rezervuara Me teper informacion.